Power bank vliegtuig eisen

Ga je een powerbank kopen en meenemen in het vliegtuig? Lithium powerbanks in het vliegtuig zijn over het algemeen toegestaan, maar er zijn enkele regels en richtlijnen waarmee je rekening moet houden om de veiligheid te waarborgen en eventuele problemen te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden

Powerbank kopen:

  • De International Air Transport Association (IATA) stelt een limiet aan de capaciteit van de powerbank die je aan boord mag meenemen. Over het algemeen mogen powerbanks met een capaciteit tot 100 Wh (wattuur) in de handbagage worden meegenomen.
  • In de meeste gevallen is het toegestaan om meerdere powerbanks mee te nemen, maar de totale capaciteit van alle powerbanks bij elkaar mag de limiet ook niet overschrijden.
  • Powerbanks mogen niet in de ingecheckte bagage worden geplaatst, maar moeten in de handbagage worden meegenomen.
  • Bovendien vereisen sommige luchtvaartmaatschappijen dat je powerbanks in hun originele verpakking met etiketten vervoert, waarop de capaciteit is vermeld.
  • Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat je powerbank is voorzien van beveiligingsfuncties zoals bescherming tegen oververhitting en kortsluiting.
  • Controleer altijd de specifieke regels en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, aangezien deze kunnen variĆ«ren. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren specifieke regels met betrekking tot het type powerbank dat is toegestaan.

Voorbeelden van populaire en draagbare powerbanks die vaak voldoen aan luchtvaartvoorschriften zijn die met een capaciteit van 20.000 mAh of minder. Het is echter altijd verstandig om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je gaat vliegen.