De juiste 3.7 volt batterij Lithium 18650

Het Verschil tussen Lithium 18650-cellen met Button Top en Flat Top Aansluiting


Lithium 18650-cellen zijn populaire oplaadbare batterijen die worden gebruikt in een breed scala aan elektronische apparaten. Zaklampen, laptops en e-sigaretten en Solar lampen gebruiken vaak al Lithium 3.7 volt batterijen. Een van de keuzes die consumenten moeten maken bij het kopen van deze cellen, is of ze een Button Top (knopbatterij) of een Flat Top (vlakke aansluiting) cel willen. In dit blogartikel zullen we het verschil tussen deze twee aansluitingsstijlen verkennen en de voor- en nadelen van elk bespreken.

I. Button Top (Knopbatterij) Cellen:
Button Top Lithium 18650-cellen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een verhoogde knop aan de positieve aansluitingszijde van de batterij. Deze verhoogde knop maakt direct contact met de positieve aansluiting van het apparaat waarin de cel wordt geplaatst.

Voordelen van Button Top Cellen:

  1. Compatibiliteit: Button Top-cellen zijn doorgaans ontworpen voor apparaten die specifiek een knopbatterij vereisen. Deze apparaten hebben een ontwerp waarbij de positieve aansluiting enigszins verzonken is, waardoor een knopbatterij nodig is om de benodigde verbinding te maken.
  2. Betere beveiliging tegen overmatige ontlading: Button Top-cellen hebben meestal een ingebouwde beschermingscircuit dat helpt voorkomen dat de batterij te ver wordt ontladen. Dit kan de levensduur van de batterij verlengen en de veiligheid verbeteren.

Nadelen van Button Top Cellen:

  1. Beperkte compatibiliteit: Button Top-cellen kunnen niet goed passen in apparaten die zijn ontworpen voor Flat Top-cellen, omdat de knop het contact kan verstoren of de cel niet goed in het batterijcompartiment kan passen.

II. Flat Top (Vlakke aansluiting) Cellen:
Flat Top Lithium 18650-cellen hebben een vlakke positieve aansluiting zonder enige verhoogde knop. Deze aansluiting maakt direct contact met de positieve aansluiting van het apparaat.

Voordelen van Flat Top Cellen:

  1. Breed scala aan toepassingen: Flat Top-cellen zijn veelzijdiger in termen van compatibiliteit. Ze kunnen worden gebruikt in apparaten die zijn ontworpen voor zowel Button Top- als Flat Top-cellen. Echter moet de aansluiting in het apparaat goed contact maakt met de vlakke positieve aansluiting van de cel.
  2. Compact ontwerp: Flat Top-cellen hebben over het algemeen een iets compacter ontwerp dan Button Top-cellen, waardoor ze gemakkelijker in bepaalde apparaten kunnen passen.

Nadelen van Flat Top Cellen:

  1. Minder bescherming tegen overmatige ontlading: Aangezien Flat Top-cellen meestal geen ingebouwde beschermingscircuits hebben, zijn ze mogelijk gevoeliger voor overladen.