Verlichting zonder stroompunt op zonne energie

Solarlamp met afstandsbediening

Op plaatsen waar geen stroomvoorziening aanwezig is, kunt u toch eenvoudig verlichting aanbrengen. Met een Solar systeem kunt u het zonlicht omzetten in energie en deze opslaan in een accupack.

Deze lamp is perfect voor het verlichten van reclameborden, paden, terrassen of afvalcontainers. Het is zelfs handig voor het verlichten van een kippenhok, waardoor kippen ook in de winter eieren kunnen leggen. Met de afstandsbediening kunt u eenvoudig de timer instellen.

Gedurende de dag laadt de accu op dankzij het meegeleverde zonnepaneel. Met de ingebouwde schemerschakeling in het paneel gaat de lamp automatisch aan bij duisternis en brandt op volle kracht. Wanneer het weer licht wordt of de accu leeg is, schakelt de lamp uit. Met de afstandsbediening kunt u de lamp na 3, 5 of 8 uur uitschakelen, ideaal bijvoorbeeld voor gebruik in een kippenhok. Bovendien kunt u een gewenste dimstand instellen (30, 50, 75 of 100%), maar dit moet dagelijks herhaald worden omdat de lamp geen geheugenfunctie heeft.

Geen elektriciteit nodig; de lamp laadt zich overdag op.

Hoe de solarlamp presteert onder Nederlands weer: De brandduur van een solarlamp hangt af van de hoeveelheid (zon)licht. Meer licht resulteert in een voller opgeladen batterij. In de winter is er minder licht, waardoor de batterij minder of soms helemaal niet wordt opgeladen. Bovendien wordt het eerder donker, waardoor de lamp eerder aangaat. Daarom brandt een solarlamp langer in de zomer en korter in de winter.

Voor meer informatie en tips, zie: informatie over solarverlichting.