Fietsaccu revisie ook voor uw fiets?

Is uw fietsaccu uitgeput of versleten, dan is het in veel gevallen mogelijk om deze te laten reviseren. Reviseren betekent dat er nieuwe cellen ( batterijengroep) en een BMS ( Batterij Management Systeem) in uw oude behuizing wordt geplaatst.

Reviseren heeft als voordeel dat uw oude behuizing word hergebruikt, revisie is goedkoper dan een nieuwe accu en uw accu wordt voorzien van cellen met de hedendaagse prestaties en technologie. Dat wil zeggen dat het meestal mogelijk is om een hogere capaciteit accupack in de originele behuizing te plaatsen. Een hogere capaciteit wil zeggen dat er meer energie in de fiets accu kan worden opgeslagen. U kunt dan meer kilometers fietsen met de accu. Het is niet zo dat u sneller kunt fietsen of dat uw fietsmotor extra wordt belast met een hoge capaciteit accu.

Batterij revisie, accuservice
Nieuwe Li-ion batterij met BMS

Accu revisie is alleen mogelijk als uw accu demontabel is en niet is gecodeerd. Sommige fietsmerken hebben een codering en kunnen alleen via de fietsenmaker met uw fiets worden gematched. Om te bepalen of uw accu geschikt voor revisie en om een kosten indicatie af te geven kunt u on een foto emailen van de accu waarop het typeplaatje en de oplaadplug zichtbaar is.

 

Wilt u uw fiets accu na laten meten of laten reviseren, dan kunt u de accu met lader naar ons toesturen. Gebruik daarvoor onderstaand formulier om de accu met lader naar ons toe te sturen.

Revisie aanvraag AccuCompany